Edart Design

Tasarım - hayat - eğlenceye dair herşeyi paylaştığım ve sizlerinde paylaşım ve yorumlarınızı beklediğim ufacık minicik bloguma hoşgeldiniz.

20 Ocak 2012 Cuma

FikriMühim Başrolde Moulinex Fresh Express Eğlencesi

Geçtiğimiz ay FikriMühim den gelen bir mail ile başladı her şey. Başlığı bile baştan çıkarıcıydı Başrolde Moulinex Fresh Express. Besbelli filmlerle alakalı bir yarışma vardı ve işte beklediğim andı. Hemen yarışmaya kayıt oldum yapmamız gereken izlediğimiz bir filmde yer alan yemekleri yazmaktı ( tabii adlarını bilmiyorsak tahmini olarak yazabiliyorduk). Film delisi olarak ilk önce bir liste çıkardım kendime en meşhur yemek filmlerini ilk sıraya aldım. Bu filmler Julie & Julia ,Fried Green Tomatoes, Ratatouille,Soul Food,Chocolat,Waitress ve Bir Tutam Baharat. Hemen keyifle ilk sırada bu muhteşem eserleri tekrardan izledim ve notlarımı aldım araştırmamı yaptım. Ama sonra bu araştırmalar beni daha başka muhteşem filmlere yönlendirdi: Babette’s Feast, The Cook, The Thief, His Wife an Her Lover, Tampopo,Vatel, Willy Wonka & The Chocolate Factory. Soul Kitchen, GoodFellas, Eat Drink Man Woman, My Dinner with Andre, Tortilla Soup ve Big Night gibi bunlardan bir kaç tanesini izlemiştim ama bazılarını bu yarışma sayesinde izleme fırsatım oldu. Film aşkı ve yemek aşkı birleşince de her film izleyişimde tükettiğim yiyeceklerde değişimler yaşamaya başladım :) Eskiden sakin yemek yemeden film izleyen ben Julie& Julia'yı izlemeden önce Tiramisu yapıp ekran önüne öyle geçtim. 

Aslında hayatımızda büyük yer kaplayan yemeklerin filmlerde de nasıl büyük rol oynadığını anlayınca şaşırdım. Mesela Waitress filminde eminim herkesin gözü tartlardan dolayı dönmüştür. Ama fark etmediğimiz bir detay yaptığı tartlara verdiği isim başrol oyuncusunun karakretinin yaşamı resmen tart adları ile aktarılmış.

Ama bu araştırma esnasında en çok bir şeye üzüldüm Bir Tutam Baharat DVD sinde tariflerin yer aldığı bir kitapçık vardı ve ben onu kaybetmişim. Tarifleri yine az çok hatırladım ama o kitapçık çok değerli bir hazineydi  :(

Yarışma sona erdi ve birkaç gün sonra müjdeli bir mail aldım yarışmayı kazananlar arasındaymışım. Hediyem Moulinex Fresh Express, Yemek Tarifi Kitabı ve 3 adet DVD. Doğrusunu söylemek gerekirse Moulinex Fresh Express'i çok denemek istiyordum ama fırsat bulup daha almamıştım benim için güzel bir sürpriz olmuştu. Ama en büyük hediye DVD'lerdi hemen koleksiyonlarımın içinde yerlerini aldılar. Julie & Julia ; Issız Adam ve Eat , Prey , Love şu anda yerlerinden çok memnunlar :) Bende bu eğlenceli oyunda yer almaktan dolayı çok mutluyum. Bu arada Yemek Tarifi Kitabı ile FikriMühim bizleri iyice baştan çıkardınız içeresindeki tarifleri denemeye başlayacağım ama korkarım kilolara da merhaba diyeceğim. İşte güzel sürprizin resmi ;)



FikriMühim e üye olmayan varsa hemen olun. Gerçekten bu şekilde eğlenceli yarışmaların olduğu üyelere değer verilen başka bir site bulamazsınız link aşağıda tek yapmanız gereken bir girip bakmak ;)

http://www.fikrimuhim.com/

7 Ocak 2012 Cumartesi

Ayakkabı Atölyesi

Her bayanın vazgeçemediği tutkusudur ayakkabı. Belki dolabınızda istemediğiniz kadar çok vardır ama yine de almadan duramazsınız. Bende bir ayakkabı severim :) Ayakkabılar ile alakalı ufak bir araştırma yaptığımda şunları öğrendim:Bilinen ilk ayakkabı, sandaletler M.Ö 8000 - 7000 yıllarında arasında yapılmış  1938 'de  Amerika Oregonda bulunmuş. Bilinen ilk deri ayakkabı M.Ö 3500 senesine ait  Ermenistan da bir mağarada 2008 yılında bulunmuş. Ancak insan gelişimindeki antropolojik verilere bakılarak aslında ayakkabıların dünyaya çok daha erken giriş yaptığını söyleyen Antropolog Erik Trinkausa göre ayakkabılar 40,000-26,000 yıl önce insanlık hayatına girmiş ve bu görüşün dayanağı ise topuk kemiklerindeki kalınlaşmanın belli bir periyottan sonra artması ki buda ayakkabı giyme sonucu topuklarda kemik gelişiminin azalmasından dolayı gerçekleşiyor  ve bu sayede  daha ince topuklara sahip olmuşuz. Ayakkabı tasarımı ise ilk önceleri ön planda değilmiş çünkü ayakkabıların kullanım amacı sadece ayakkabıları soğuktan korumak içinmiş. Ancak Avrupa da zenginlik ve gücün yükselişi ile şık ayakkabılar statü sembolü haline gelmiş.  

Bu kadar tarihi veri yeter diyorum ve ayakkabı keşfimde yeni bir pencere açan bir firmadan bahsetmek istiyorum. Adları Ayakkabı Atölyesi.  Ayakkabı Atölyesi  Türkiye’nin büyük ayakkabı imalatçılarının, bir araya gelerek oluşturduğu güç birliği sonucu kurulmuş olan bir ayakkabı satış sitesi ve yapı itibariyle ayakkabı satış siteleri içerisinde çığır açacak ve bu işe yepyeni soluk kazandıracak özelliğe sahip bir oluşum. 2012 yılı başında faaliyete geçecek olan web siteleri, tüm yılın trendlerini ve moda akımlarını, imalat atölyesinden, direkt evlerimize getirecek.


Web sitesinin linki http://www.ayakkabiatolyesi.com 

Bu linki erkenden ziyaret edip arkadaşlarınızı üye olup davet etmeye başlayın davetiniz kabul eden her arkadaş size bir puan kazandırıyor. Ve bu sayede sitede sürmekte olan 15 Ocak tarihine kadar devam edecek yarışmada yer alıp en çok arkadaşını getiren ilk 100 içerisinde olursanız ayakkabı kazanabilirsiniz. Hadi hemen siteye bir bakın vakit geliyor.

Ama Facebook sayfalarını da takip edin derim orada da pek çok sürpriz olabiliyor : http://www.facebook.com/ayakkabiatolyesisayfa?sk=wall

Nasıl modeller var diye sorduğunuzu duyuyor gibiyim ilgili linklerde pek çok model var ama ben genel olarak birkaç modelin yer aldığı bir resmi eklemek istiyorum iştah açıcı olarak:

Facebook sayfalarına yer alan sürpriz yarışmalar demiştim değil mi ? Ben bu sürpriz yarışmalardan birine katıldım slogan yarışması idi çok keyifli idi. Ve kazandım kazandıktan sonra arayıp istediğim modeli ,  ayakkabı numaramı sordular ve emin olun çok şık bir sürpiz sizi bekliyor dediler. Ve dün Facebook sayfalarına bir ayakkabı eklenmişti altında benim ismim yazıyor gerçekten dedikleri gibi bir ayakkabı beni bekliyordu ve bugünde elime ulaştı.

İşte ayakkabım :



  
Daha bir çok modeli Facebook sayfalarında ve web sitelerinde görebilirsiniz. Benim ayakkabılarıma gelince derisi muhteşem yumuşak -  dolgu topuk - rahat  ve en önemlisi çok şık. Artık ayakkabı seçimimde ilk bakacağım yerlerden birisi Ayakkabı Atölyesi sabırsızlıkla açılmasını bekliyorum. Kendinizi mutlu hissetmek için Ayakkabı Atölyesinden bir çift ayakkabı almanız yeterli ;)